Sekä minä että veljeni opittiin kokkaamaan jo aika nuorina sillä mutsilla ei ollut mitään kiinnostusta hyöriä keittiössä yhtään enempää kuin oli pakko. Iskä piti meidät aika hyvin leivonnaisissa kun on ammatiltaan leipuri. Perheessämme siis äiti ei tee ruokaa ellei ole pakko, iskä on leipuri joskin harjoittaa nykyää toista ammattia, pikkuveljeni on kokki ja ravintolassa töissä ja itse olen ippetäti joka vain nauttii sekä leipomisesta että kokkaamisesta.
Olen oppinut kastikkeen joskus teininä jo kotona, äiti taisi pirkan lehdestä bongata. Ainakin omassa kaveriporukassani tästä pidetään ja kysellään koska saa pekonikastiketta ja spagettia.
On tätä joskus laitettu kavereiden mukaan kotiin vietäväksi, että puolisokin saa.
Ohjeet :
1 pkt pekonia
1 prk creme bonjour ruohosipuli
1 lihaliemikuutio
1l vettä
mustapipppuria tai valkopippuria
Itse käytän kastikkeen kanssa raketti spagettia
Leikkaa pekoni ja erottele palat toisistaan. Paista pekoni kypsäksi. Tässä vaiheessa kannattaa laittaa spagettivesi jo liedelle.
Kun pekoni on kypsää lisää pannulle ruohosipuli tuorejuusto ja pippuri. Paista seosta pienellä lämmöllä niin kauan että tuorejuusto löystyy.
Kaada seos kattillaan ja lisää vesi sekä lihaliemikuutio. Hauduttele kastiketta pienellä lämmöllä viidestä kymmeneen minuuttiin ja simsalabim maailman paras pekonikastike on valmis!
Niin kuin sanottu, aina saan ruokaseuraa kun lupaan kokata pekonikastiketta ja spagettia.




Kommentit
Lähetä kommentti