Siirry pääsisältöön

Pekonikastiketta käden käänteessä.


Sekä minä että veljeni opittiin kokkaamaan jo aika nuorina sillä mutsilla ei ollut mitään kiinnostusta hyöriä keittiössä yhtään enempää kuin oli pakko. Iskä piti meidät aika hyvin leivonnaisissa kun on ammatiltaan leipuri. Perheessämme siis äiti ei tee ruokaa ellei ole pakko, iskä on leipuri joskin harjoittaa nykyää toista ammattia, pikkuveljeni on kokki ja ravintolassa töissä ja itse olen ippetäti joka vain nauttii sekä leipomisesta että kokkaamisesta.
 
Olen oppinut kastikkeen joskus teininä jo kotona, äiti taisi pirkan lehdestä bongata. Ainakin omassa kaveriporukassani tästä pidetään ja kysellään koska saa pekonikastiketta ja spagettia.
On tätä joskus laitettu kavereiden mukaan kotiin vietäväksi, että puolisokin saa.



Ohjeet :
 1 pkt pekonia
1 prk creme bonjour ruohosipuli
1 lihaliemikuutio
1l vettä
mustapipppuria tai valkopippuria

Itse käytän kastikkeen kanssa raketti spagettia 




Leikkaa pekoni ja erottele palat toisistaan. Paista pekoni kypsäksi. Tässä vaiheessa kannattaa laittaa spagettivesi jo liedelle.



Kun pekoni on kypsää lisää pannulle ruohosipuli tuorejuusto ja pippuri. Paista seosta pienellä lämmöllä niin kauan että tuorejuusto löystyy.

 

Kaada seos kattillaan ja lisää vesi sekä lihaliemikuutio. Hauduttele kastiketta pienellä lämmöllä viidestä kymmeneen minuuttiin ja simsalabim maailman paras pekonikastike on valmis!
  



Niin kuin sanottu, aina saan ruokaseuraa kun lupaan kokata pekonikastiketta ja spagettia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kotikonstein lakritsijäätelö.

Olen lakritsijäätelön suurkuluttaja, joten päätin tällä kertaa yrittää tehdä sitä itse ja HYVÄÄ TULI! Ongelmaksi koitui se, ettei kaupoista löytynyt enää lakritsikastiketta joten käytin paloiteltua lakritsia ja maistui sekin hyvältä. OHJEET: 5dl kuohu tai vispikermaa 1prk kondensoitua maitoa Lakritsia oman maun mukaan. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ( mitä kylmempi kerma sitä paremmin se vaahtoutuu.)  Lisää kondensoitu maito kermaan varovasti sekoitellen ja heitä lakritsit joukkoon. Kaada seos pakastusastiaan ja pakasta vähintään kuusi tuntia.

Mokkapaloja pätkiskuorrutteella.

Kävin kummityttöäni moikkaamassa ja he olivat äitinsä kanssa suunnittelleet, että kun kummitäti tulee kylään voisi vaikka leipoa yhdessä. Niinpä syntyivät aivan älyttömän hyviä mokkapaloja pätkiskuorrutteella. Teen mokkapalat aina mieluiten marttojen ohjeilla niin kuin nyttenkin lisättiin vain vähän pätkistä kuorrutteeseen ja tehtiin kuorrute liedellä, itse koen, että liedellä kuorrute syntyy helpommin. Ohjeet:  200 g leivontamargariinia tai voita 4 kananmunaa 4 dl sokeria 6 dl vehnäjauhoja 3 rkl kaakaojauhetta 3 tl leivinjauhetta 3 tl vaniljasokeria 2 dl maitoa Kuorrutus: 100 g sulatettua voita tai margariinia n. 1 dl kylmää kahvia 7 ½ dl  tomusokeria 2–4 rkl kaakaojauhetta 2 tl vaniljasokeria 1pss Pätkis mini bites 1. Sulata rasva ja nosta jäähtymään. 2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. 3. Lisää sulatettu rasva. 4. Sekoita jauhot, kaakao, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. 5. Lisää jauhoseos ja maito taikinaan. 6. Levitä taikina uunip...
    Nightmare - Painajainen merellä!! Sain viime viikon keskiviikkona aivan mahtavan tilaisuuden lähteä helsinkiin katsomaan uutta salatut elämät leffaa ja sen myös tein ! Kummitätini tytär oli voittanut liput kutsuvierasnäytökseen finnkinon Maximiin. Paikalla oli paljon salkkareiden näyttelijöitä sekä leffan muita tekijöitä. AIVAN MAHTAVA KOKEMUS!!!